Denk op lange termijn

Waar men vaak de mist in gaat is bij het verlangen om al op zeer korte termijn mooie resultaten te zien. Dit gezegd hebbende is het wel degelijk mogelijk om op korte termijn mooie resultaten te zien. Verwacht echter niet dat je in 2 weken het figuur van een supermodel hebt. Zo snel gaat het nou eenmaal niet. Goede dingen hebben tijd nodig.

Als je op korte termijn resultaten verwacht die eigenlijk niet reëel zijn zorg je er ook voor dat je snel ontmoedigd raakt en geen zin meer hebt om door te zetten. Het is daarom veel beter op doelen te stellen voor de lange termijn. Je kunt gerust wel snel vermageren, maar het is de lange termijn visie die ervoor zorgt dat je ook daadwerkelijk vermagerd blijft en die ervoor zorgt dat je echt succesvol zult zijn in wat je doet.

Met diëten is het bijvoorbeeld vaak zo dat je een dieet moet volgen voor een bepaalde tijd en dat dan de resultaten zichtbaar zijn. Op korte termijn zou het moeten werken, maar je weet zelf dat zodra je stopt je langzaam aan gewoon weer terugvalt. Niet alleen zonde van de tijd, ook heel erg slecht voor je moreel en voor je zelfvertrouwen. Denk daarom op lange termijn. Volg geen dieet, maar probeer in plaats daarvan jezelf gezonde gewoontes aan te leren. Daar heb je voor de rest van je leven wat aan!

Previous post:

Next post: