Eet rustig

Wist je dat door snel te eten je automatisch ook meer gaat eten? Dat is namelijk precies hoe het werkt. Je lichaam heeft namelijk wat tijd nodig om te kunnen constateren dat je ook daadwerkelijk vol zit. De oplossing ligt dus ook deels in het verminderen van de snelheid waarmee je eet. Wanneer je namelijk rustiger eet zul je dus met minder eten toch het gevoel hebben dat je vol zit.

Ook jij kunt echt snel vermageren, het is echt een kwestie van je bewust worden. Zoals we ook al hebben besproken in het artikel over veel eten is een gewoonte speel je eigenlijk volledig automatisch je eten naar binnen. Door dus heel snel te eten kun je ook het seintje van lichaam missen welke aangeeft dat je vol zit.

Als je te snel eet zul je in elk geval het seintje van je lichaam veel te laat doorkrijgen. In theorie zou het betekenen dat als je 2 keer zo langzaam eet, je ook met 2 keer zo weinig eten eigenlijk het gevoel krijgt dat je voldaan bent. Dit is zoals gezegd maar theorie, dus het zal niet precies 2 keer zo weinig eten zijn, maar het feit is wel dat je zeker met minder eten je lichaam tevreden zult stellen. Probeer het eens uit en wordt je eens bewust van wat er met je lichaam gebeurt.

Previous post:

Next post: