Niet alle vetten zijn slecht

Als je van je overgewicht af wilt komen heb je de neiging om bang te zijn voor alle voedingsmiddelen die vetten bevatten. Toch is dit vaak niet terecht, want er zijn ook behoorlijk wat voedingsmiddelen die zogenaamde goede vetten bevatten. Vet heeft in de loop der jaren natuurlijk een slechte naam opgebouwd, maar we moeten vooral niet vergeten dat we wel degelijk vet nodig hebben.

Sommige voedingsmiddelen, waarvan noten waarschijnlijk een van de bekendste is, bevatten veel vetten, maar zijn helemaal niet slecht als je ze met mate eet. Wat het bijvoorbeeld met noten is, is dat het lichaam er lang over doet om deze te verteren. Dit resulteert vervolgens weer in het feit dat je minder snel dat hongergevoel krijgt en dus niet snel de neiging zult krijgen om naar zoetigheid te pakken.

In het Gezonde Gewoontes programma van Jesse van der Velde leer je alles over dit soort simpele trucjes eigenlijk. Er zijn namelijk een heleboel van dit soort voedingsmiddelen. En de kans is groot dat er een hoop tussen zitten die je erg lekker vindt, waardoor vermageren weer een hele andere wending krijgt en op die manier zelfs goed te doen is. Dat is ook het hele idee achter het Gezonde Gewoontes programma. Je kunt zelf de dingen op je eigen leven toepassen waarvan jij vindt dat ze bij je passen. Je hoeft niet alles toe te passen om te slagen. Daar zit ook de kracht van het programma.

Previous post:

Next post: