Snel vermageren door jezelf uit te hongeren

Jezelf uithongeren op wat voor manier dan ook, bijvoorbeeld door een dieet, is wel de slechtste manier om je doel (snel vermageren) te bereiken. Hiermee zul je absoluut niet de resultaten halen die je zo graag wilt zien. En toch is het zo dat heel veel diëten juist toch zijn ingesteld op weinig eten. Ten eerste gaat het op lange termijn niet werken, maar ten tweede weet je eigenlijk van tevoren al dat je jezelf zult moeten martelen. Het voelt als een martelgang om maar nergens aan te mogen komen en maar strikt de regeltjes te moeten volgen.

Je hebt waarschijnlijk al de gewoonte om veel te eten en dan moet je dus ineens omschakelen naar heel weinig eten. Dat is iets wat je tijdelijk kunt volhouden, maar natuurlijk niet voor altijd. Daarom heeft het volgen van een dieet ook weinig toekomst.

Leer gezonde gewoontes toepassen om te vermageren

In principe is het helemaal niet nodig om van alles uit je voedingspatroon te schrappen. Natuurlijk zullen er wel wat aanpassingen gemaakt moeten worden, maar dat weet je zelf stiekem ook wel. Door te weten wat je eet en wat daar precies de uitwerking van is op je lichaam kun je al veel beter bepalen wat je nodig hebt. Je mag gerust nog wel snoepen, maar door je bewust te worden zul je veel beter weten hoe je lichaam erop reageert.

Previous post:

Next post: