Veel eten is een gewoonte

Het is zo dat veel eten voor heel wat mensen een gewoonte is geworden. Ze zijn zich verder totaal niet bewust van het feit wat ze allemaal naar binnen spelen en dat is een kwalijke zaak. Het is daarom goed om wat bewuster te gaan eten. Daarmee bedoelen we ten eerste om beter te letten op wat je eet, maar ook zeker niet onbelangrijk is het om te letten op de hoeveelheid die je eet. Zeker als je snel wilt vermageren is dit belangrijk.

Door bewust bezig te zijn met wat je eet en in het moment te zijn zul je sneller vol zitten van eten dan wanneer je gewoon op de automatische piloot van alles naar binnen speelt. Veel mensen hebben eigenlijk helemaal niet het besef hoeveel ze op een dag wel niet eten. En veel mensen weten daarnaast ook vaak niet eens wat eigenlijk normale hoeveelheden zijn om te eten.

Als je elke avond voor de tv zit en je eet daarbij ook elke avond een zak chips leeg, dan is dit een gewoonte. Je hebt het zelf amper in de gaten en ineens zit je al op de bodem van de zak en is deze leeg. Probeer je daarom echt bewust te worden van wat je allemaal eet en welke (slechte) gewoontes je er allemaal op nahoudt. Snel vermageren begint bij een stukje bewustwording.

Next post: