Waarom vermageren je niet lukt

Heel veel mensen denk er regelmatig over na om een te gaan beginnen met vermageren. Waarom het dan toch allemaal niet zo gaat zoals men het wilt? Omdat vermageren behoorlijk vermoeiend is, zeker als je geen idee hebt hoe je het aan moet pakken. In eerste instantie duurt succesvol vermageren langer dan men er vaak de tijd voor wil uittrekken. Als er binnen een paar weken geen fantastische resultaten te zien zijn wordt de poging al gauw opgegeven. Je moet je dan ook wel echt afvragen in hoeverre er echt daadwerkelijk motivatie aanwezig is om je doel te bereiken.

Als je namelijk iets écht wilt, dan zal het je ook lukken. Als je alleen maar wilt gaan vermageren omdat het van je verwacht wordt of iets dergelijks, dan zal de motivatie niet sterk genoeg zijn om ook op het moment dat het even minder gaat door te zetten. Want je zult wel moeten doorzetten, aangezien vermageren vaak toch wel met ups en downs gaat.

Een dieet volgen om te vermageren is niet de manier

Niemand volgt een dieet voor heel het leven. Op een dag stop je dus met het dieet. Dat is het moment dat de meesten gewoon weer de gewoontes oppakken van waar het eerder juist ook de mist mee in ging. Er gaat weer begonnen worden met snoepen en dergelijke en voor je het weet zit je op je oude gewicht en misschien ga je er zelfs overheen, waardoor je dus zelfs zwaarder wordt dan voordat je begon met vermageren. Diëten zijn dus absoluut niet de juiste manier om blijvend te vermageren. Misschien wel om tijdelijk en snel te vermageren, maar dit zal dus niet blijven duren.

Previous post:

Next post: