Welke behandelmethodes zijn er voor ooglaseren?

Je hebt er vast weleens over gehoord: ooglaseren. Steeds meer mensen kiezen voor deze medische ingreep. Bij een ooglaser behandeling wordt je zicht weer verbeterd en hoef je hierdoor vaak geen lenzen of bril meer te dragen ter ondersteuning van je zicht. Een goede uitkomst dus voor de momenten waar je vroeger nog weleens je lenzen vergat of je bril. Er zijn verschillende behandelmethodes voor ooglaseren. Overweeg je een ooglaser behandeling en wil je meer informatie over de verschillende lasermethodes? Lees dan vooral even verder.

TransPRK methode

De TransPRK methode staat ook wel bekend als de ‘no touch’ methode. Deze methode is een verbeterde versie van de LASEK, Epi-LASIK en PRK methodes. Hierbij verwijdert de laser het epitheel. Dit laagje bevind zich aan het oppervlak van het oog en groeit vanzelf weer aan. De TransPRK methode is een van de veiligste manieren om je ogen te laseren. Het is namelijk de enige methode waarbij het oog niet wordt aangeraakt. Daarnaast is het een sneller genezingsproces dan bij andere methodes, heb je minder pijn na de ingreep en is de kans op complicaties kleiner.

IntraLASIk methode

Bij de intraLASIK lasermethode wordt het hoornvlies aangepast. Deze krijgt door de laser een aangepaste vorm. De ingreep duurt maar enkele seconde en daarna kan je weer zonder lenzen of bril goed en scherp zien. Daarnaast is de ingreep pijnloos.

Monovision

Monovision wordt ook wel de leesbrilcorrectie genoemd en wordt vaak toegepast bij ouderdomsverziendheid. Na deze behandeling heb je met een oog veraf goed zicht en met het andere oog dichtbij. Vervolgens werken beide ogen als een team samen. Hierbij zal een oog zich meer inspannen voor ver zicht en het andere voor dichtbij. Om te wennen na deze behandeling zal de arts je vooraf twee weken met een monovisiebril. Tijdens deze periode kan je kijken of het bevalt. Bij monovision wordt dezelfde techniek toegepast als bij IntraLASIK

Lensimplantaten

Je hebt twee soorten lensimplantaten: Artisan/Artifles lensimplantaten en multifocale lensimplantaten ook wel Prelex genoemd. Lensimplantaten worden vaak gebruikt bij hogere afwijksingswaarden van de ogen te verbeteren.

Overweeg jij een ooglaser behandeling? Let bij het oriënteren van klinieken goed op de aanwezige chirurgen en certifcaten. Daarnaast zegt de productfolder vaak al met wat voor soort kliniek je te maken hebt.

 

bril1

Previous post: